Tegeltak 

Tegelpannor har funnits i tusentals år. De är gjorda av ett rent material som ser väldigt bra ut. Tegeltak kan både se modernt och gammaldags ut, beroende på dess ålder och vilken sort man väljer. Tegel är det klassiska materialet för takpannor. Det är ett väldigt starkt och tåligt naturmaterial och är upsrungligen gjort av lera. Det bränns till tegelpannor i över tusen grader och klarar sedan av väldigt stora temperaturvariationer utan någon skada.

Man kan välja tegelpannor i en stor variation av olika färger och profiler. Tegeltak åldras naturligt och kan blir mer än hundra år gammalt, vilket gör det till ett perfekt val för dem som vill ha ett tak som håller längre. Under 1900-talet började nytt material användas för att ersätta tegelpannor – bland annat betong och plåt, men tegeltak har ändå trots detta varit väldigt populärt genom tiderna. Tegelpannorna är formade på ett sätt som låter regn och snö rinna av från taket för att undvika bl.a. fuktskador. Därför behöver tak med pannor ha en viss lutning, minst ungefär 14°. Den minimala taklutningen beror på vilken typ av panna man använder på sitt tak. En riktig takexpert ska ha koll på detta och många andra viktiga faktorer för att kunna lägga ett bra tegeltak.

Är du intresserad av ett nytt tegeltak? Vänligen kontakta oss för besiktning, rådgivning och offert.

Omdöme

Våra kunder säger följande:

  • Vi behövde reparera vårt tegeltak. Letade länge efter ett företag som kunde göra allt snabbt, noga och till ett rimligt pris. Till slut valde vi det här företaget. Är mycket nöjda och ska rekommendera det vidare till våra vänner och bekanta. Ett stort tack till arbetsladaren som har varit mycket positiv och hjälpsam.
    Birgitta Larsson
  • Vårt tegeltak började läcka efter att det hade lagts på fel sätt. Vi hittade företaget Älvsjö Tak AB på nätet. De reparerade vårt tak och bytte tegelplattor där det behövdes. Arbetet gick snabbt och effektivt till. Det här företaget har lång erfarenhet i branschen och ett stort antal utförda uppdrag bakom sig. Dem kan man lita på. Det är värt att endast anlita pålitliga företag.
    Anonym

 

 

Vi arbetar inom takläggning i hela stor Stockholm: Östermalm, Djurgården, Bromma, Gamla Stan, Enskede, Årsta, Skarpnäck, Kista, Hässelby, Vällingby, Spånga, Kungsholmen, Skärholmen, Bredäng, Hägersten, Liljeholmen, Vasastan, Norrmalm, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Ekerö, Arlanda, Vallentuna, Huddinge, Tumba, Södertälje m.m.


Samarbetar med: Bygma i Spånga, Tyresö och Danderyd; Beijer i Hägvik, Hässelby, Järfälla, Lidingö, Lisma, Södertälje, Tumba; Flinks Järn i Bromma, Skärholmen, Johaneshov; Fasadglas i Bromma; Bevego i Älvsjö, Bromma; Bohab i Skärholmen; Lindab i Årsta.

.

TOP

Se vår integritetspolicy för information om hur vi samlar in och behandlar personliga uppgifter. Tryck på 'GODKÄNN' om du godkänner vår integritetspolicy.