Taksäkerhet 

Takarbete kan vara mycket svårt och vid dess utförande finns en risk för att både människorna som utför arbetet, människorna runt om och även själva materialet ska skadas. För att förebygga sådana olyckor finns det en del olika säkerhetskrav som man bör veta om och följa. Taksäkerhet är väldigt viktigt. På taket behöver man därför placera steganordningar, takbryggor, snörasskydd, glidskydd och mycket annat.

Man kan säga att takskyddet har två funktioner. Den främsta är att förebygga olyckor genom fall eller halkning på taket. Den andra är att förebygga skador på själva taket, alltså att tegelpannor eller annat takbeläggningsmaterial inte ska skadas när någon befinner sig på det.
Kraven för taksäkerhet enligt Bygglagstiftningen gäller fasta takskyddsanordningar. Dessa anordningar skall, om det krävs enligt föreskrifterna, finnas på tak och de skall underhållas så att de inte rostar och att de hela tiden sitter i bärande konstruktion. Det är väldigt viktigt att man noggrant följer föreskrifterna för taksäkerhet. Annars utsätter man alla i omgivningen för en stor fara. Krav på fasta skyddsanordningar varierar, beroende på när de är uppförda, byggnadens fasadhöjd och taklutning.

Självklart är det förståeligt att inte varje privatperson vet tillräckligt mycket om takarbete för att veta precis vad alla föreskrifter för taksäkerhet är. Därför erbjuder vi på Älvsjö Tak möjligheten att ordna er taksäkerhet åt er. Vi använder oss bara av typgodkända material till säkerheten på ditt tak. Detta för att du som fastighetsägare och även människorna som utför takarbetet, ska kunna beträda taket säkert.

Vänligen kontakta oss för besiktning, rådgivning och offert angående taksäkerhet.

 

 

Vi arbetar inom takläggning i hela stor Stockholm: Östermalm, Djurgården, Bromma, Gamla Stan, Enskede, Årsta, Skarpnäck, Kista, Hässelby, Vällingby, Spånga, Kungsholmen, Skärholmen, Bredäng, Hägersten, Liljeholmen, Vasastan, Norrmalm, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Ekerö, Arlanda, Vallentuna, Huddinge, Tumba, Södertälje m.m.


Samarbetar med: Bygma i Spånga, Tyresö och Danderyd; Beijer i Hägvik, Hässelby, Järfälla, Lidingö, Lisma, Södertälje, Tumba; Flinks Järn i Bromma, Skärholmen, Johaneshov; Fasadglas i Bromma; Bevego i Älvsjö, Bromma; Bohab i Skärholmen; Lindab i Årsta.

.

TOP

Se vår integritetspolicy för information om hur vi samlar in och behandlar personliga uppgifter. Tryck på 'GODKÄNN' om du godkänner vår integritetspolicy.