Takmaterial

TegeltakPlåttak
Förutom takplåtarna ingår det också som en komplett takavvattning, säkerhetsprodukter, beslag m.m.
De vanligaste av takmaterialen är stål, tegelpannor, takshingel och betongtakpannor. Ett plåttak är enkel i installation, har lång livslängd och lätt i underhåll. Det är mycket hållbart och ekonomiskt fördelaktigt alternativ. 

Det går att köpa ett billigt plåttak av baskvalitet. Låga underhålls- och installationskostnader gör köpet av ett plåttak mycket fördelaktigt.
Det är lätt att hantera stål eftersom det är ett lätt material och den är även lätt att montera. Det som utmärker plåttak är hög hållbarhet. Tack vare färgbeläggningen skyddas taket från korrosion och färgbläckning. För att hålla taket rent räcker det ofta med enbart regnvatten.

 

Tegeltak
Det mest populära takteglet i Sverige är det tvåkupiga takteglet. Tegeltak har unik färg och struktur och återfinns på de flesta svenska hus. Tegeltaken passar bra om du vill renovera ditt hus eller även för ett nybyggt hus.
Tegeltaken är mycket hållbara och behåller gått skick under många decennier. De har mycket långt livslängd och blir bara finare med åren.

 

Betongtak
Betong på tak är starkt och lätthanterligt material. Det som utmärker betongpannor är att de är lätt att lägga och har hög precision. Man kan välja på många olika färger, ytbehandlingar och former. Det är därför lätt att hitta, för ditt hus, rätt takpanna.
Man kan finna många fördelar med betongtak. De är mycket hållbara och har lång livslängd. Ett betongtak kan hålla i många årtionden om man har en bra koll på läkt och underlagstak. Betongtaket är ett snygt och billigt alternativ.
Ett bra tak är viktigt för ett hus. Tak av bra kvalitet kan tjäna er under många år framöver.

TOP

Se vår integritetspolicy för information om hur vi samlar in och behandlar personliga uppgifter. Tryck på 'GODKÄNN' om du godkänner vår integritetspolicy.